✓ Gratis verzending vanaf €75 via Bpost  ✓ levering binnen 2 à 3 werkdagen ✓ 100% West-Vlaams

Stille en helende kracht van thee

Stille en helende kracht van thee

Thee zorgt voor een ontspannend moment in je dagelijkse routine. Als je vaak thee drinkt, weet je helemaal wat we bedoelen. Lekker gezellig in de zetel een warm kopje thee of aan het begin van een drukke dag nog even een rustmoment inlassen om te genieten van een goede start van de dag. Het is dan ook niet alleen lekker, maar ook gezond en vol helende krachten. 

 

Innerlijke rust

Thee bevat flavonoïden, oftewel natuurlijke bestanddelen van planten. Deze natuurlijke stof geeft je bloedvaten de kans om helemaal tot rust te komen. Hierdoor creëer je een makkelijkere doorstroming van je bloed. Onrechtstreeks kan je dus het risico op hart- en vaatziekten verminderen door regelmatig thee te drinken. Vooral zwarte thee heeft dit effect op je lichaam. Onze Yunnan Imperial, English Breakfast Leafs, Darjeeling en Earl Grey Bergamot sluiten hier perfect bij aan.

Een leuk weetje: de stof L-theanine brengt je brein tot rust en vermindert innerlijke stress. Het zit dus voor een keer niet alleen tussen je oren 😉

 

Antibacteriële werking

Dankzij de fluoride die in thee zit, heeft het een antibacteriële werking. Het versterkt onder andere je tanden. Let op: geniet met mate. Je tanden kunnen gaan verkleuren als je te veel thee drinkt. Experts raden aan niet meer dan zes kopjes per dag te drinken.

 

Healthy lifestyle

Het was je misschien wel al opgevallen, maar na het drinken van thee lijkt je blaas piepklein. Dat komt door het detox-effect dat thee heeft. Het reinigt je lichaam maximaal van giftige stoffen. Thee is niet hetzelfde als water. Het bevat ook cafeïne en kan in (hele) grote hoeveelheden dehydraterend werken.

Je gaat geen kilo’s afvallen, maar thee kan je metabolisme wel een stevige boost geven. Chinese Gunpowder of White Monkey in combinatie met een gezonde levensstijl kan je een optimaal resultaat bezorgen.

Heb je last van een te hoge cholesterol? Dan kan (opnieuw) Yunnan Imperial, English Breakfast LeafsDarjeeling of Earl Grey Bergamot dit helpen verminderen en je misschien wel een hoop medicijnen besparen.

 

Meer van onze theesoorten ontdekken? Check ze hier.